V soboto, 6. 4. 2024, se je 17 učencev od 2. in 3. razreda, udeležilo planinskega pohod do Špelcinega loga in na Trikotno jaso.

Na skoraj poletni dan,  smo se zbrali po Pohorsko vzpenjačo in jo mahnili  navkreber proti vmesni postaji Pohorske vzpenjače. Med potjo smo se ohladili z vodo iz pohorskih izvirov.  Na našem prvem daljšem počitku smo z zanimanjem preizkusili nova igrala, postavljena ob vmesni postaji vzpenjače. Bila so nam všeč. Pot smo nadaljevali po obronkih Pohorja, kjer so se nam odkrivali prelepi razgledi na okolico Maribora. V daljavi smo zagledali tudi Kamnico. Naše oči so si spočile na prelepi zeleni barvi pohorskega gozda. Na Špelcinem logu (kotiček nad Trikotno jaso in pod kočo Luka) je prelep razgled na sončni Maribor in ves naš trud ob hoji v hrib je bil poplačan. Od tu naprej smo šli samo še navzdol, do Trikotne jase, kjer je bil čas za malico, igro in nekaj sladkarij.  

Tako kot vedno, so bili otroci na koncu veseli, zadovoljni in ponosni na podvig.

Hvala otrokom za vzorno vedenje, za vse sladkarije, ki so pristale v najinih želodčkih in za zanimive zgodbe, ki sva jih poslušali

Se že veseliva naslednjega pohoda.

Majda Kreševič in Karolina Purgaj, mentorici