Mladi planinci smo izkoristili še en prelep sončen vikend. Tokrat smo se  v soboto, 13. 4., na izlet podali učenci prvih razredov. Naš cilj je bila Trikotna jasa.

Zbrali smo se  pri Pohorski vzpenjači in jo mahnili  navkreber proti Trikotni jasi. Ob tolmunčku potoka smo zagledali tudi močerada. Pot nas je vodila čez bližnjico po gozdu in korenine dreves smo z lahkoto premagali. Prvošolci so kaj hitro dokazali, da jim pot navkreber ne povzroča prav nobenih težav in naš vmesni cilj- igrala pri vmesni postaji vzpenjače smo presenetljivo hitro dosegli. Po zasluženi malici smo z zanimanjem preizkusili igrala.

Pot do Trikotne jase, smo zaradi zagnanosti otrok,  nadaljevali še nekoliko navkreber, po obronkih Pohorja, po Ferijevi poti,  kjer so se nam odkrivali prelepi razgledi na okolico Maribora. V daljavi smo zagledali tudi Kamnico. Na Špelcinem logu (kotiček nad Trikotno jaso in pod kočo Luka) je prelep razgled na sončni Maribor in ves naš trud ob hoji v hrib je bil poplačan. Od tu naprej smo šli samo še navzdol, do Trikotne jase, kjer je bil čas, da dokončno izpraznimo naše nahrbtnike in veliko igre.

Tako kot vedno, so bili otroci na koncu veseli, zadovoljni in ponosni na podvig.

Čestitke otrokom za premagano pot v hrib in hvala za lepo vedenje.

Se že veseliva naslednjega pohoda.

Majda Kreševič in Karolina Purgaj, mentorici