Spoštovani starši.

Veseli smo, da tudi letos nadaljujemo tradicijo druženja s skupnim pohodom učiteljev, učencev in staršev ter na kostanjevem pikniku, ki sledi pohodu. Prav tako nas veseli, da ste znova pokazali pripravljenost za sodelovanje pri organizaciji dobrodelnega kostanjevega piknika.

Tiste, ki ne boste sodelovali s pečenjem ali rezanjem kostanjev, naprošamo, da združite prijetno s koristnim in z otroki v naslednjih dneh naberete nekaj kostanjev, ki naj jih otroci prinesejo v šolo v petek, 13. 10. 2023.

Kostanjev ne kupujte, raje z otroci preživite nekaj časa v naravi.

V soboto, 14. 10. 2023 ob 8.30 uri, pa se nam pridružite na pohodu in kostanjevem pikniku, kjer se bo s prodajo pečenega kostanja, jabolčnega zavitka in soka zbiral denar za delovanje šolskega sklada.

Za otroke je udeležba tega dne obvezna, ker se nadomešča 27. 10. 2023.

ČASOVNI NAČRT:

  • 8.30- zbor na šolskem igrišču
  • 8.45 – nagovor o poteku športnega dne staršem in učencem
  • 9.00 – odhod po razredih po začrtani poti
  • Trasa 1. do 3. r

    10.00 – odmor
  • 10.15 – vračanje proti šoli
  • 11.15 – pričetek kostanjevega piknika

SMER POHODA PO RAZREDIH:

Učenci od 1. do 3. razreda se sprehodijo v smeri: Do mostu na Mariborski otok, zavijejo proti Koblarjevem zalivu do Koroškega mostu, nato po poti pod mostom do semaforiziranega križišča med Gosposvetsko cesto in Turnerjevo ulico. Po Turnerjevi do križišča z Vrbansko ulico, nato zavijejo proti Kamniškem drevoredu mimo Hipodroma in nazaj do šole. 

Trasa 4. do 9. r

 

Učenci od 4. do 9. razreda se sprehodijo v smeri: Proti Hipodromu, nato na začetku Kamniškega drevoreda zavijejo proti Račjem dvoru in za njim po poti proti vrhu Kalvarije. Na Kalvariji 10 minutni počitek, nato vračanje po isti poti do šole.

 

 

 

Pohod bo primeren starostni skupini učencev. Poudarek tega dne je na druženju učencev, staršev in učiteljev. Starši, ki ne boste sodelovali pri pripravi in peki kostanjev, se boste z otroki odpravili na pohod.

Peka kostanjev se bo predvidoma odvijala po oddelkih oziroma po dogovoru staršev.

Oddelki oziroma skupine si vse za peko zagotovite sami (kurišče, drva, posodo). Na voljo bo tudi nekaj (‘gasilskih’) miz in klopi, ki bodo pripravljene ob zadnjem vhodu v šolo.

Pohod bo zaključen okoli 11. ure, sledilo bo druženje na šolskem igrišču.

V primeru napovedanega slabega vremena športni dan in druženje odpade. Športni dan bomo v tem primeru izvedli v petek, 27. 10. 2023. O odpovedi boste obveščeni najkasneje v petek, 13. 10. 2023,  zgodaj dopoldne, preko spletne strani šole in dopisom, ki ga bomo naslovili na vašega predstavnika v svetu staršev. Seveda bodo o tem obveščeni tudi učenci šole.

Tisti starši, ki se srečanja ne boste mogli udeležiti, vas naprošamo, da naj ima vaš otrok tega dne v denarnici 1,00 ali 2,00 EUR za pečen kostanj, sok ali jabolčni zavitek. Nihče ne bo ostal lačen, denar pa bo šel za dober namen.

Ker z majhnimi, drobnimi dejanji, ki so pomnožena s strani enako mislečih, lahko spreminjamo stvari na bolje, se veselimo srečanja z vami.

Osnovna šola Kamnica in predstavniki šolskega sklada