DRŽAVNO TEKMOVANJE V ZNANJU O SLADKORNI BOLEZNI

V soboto, 21. 11. 2020, so na 22. državnem tekmovanju o znanju iz sladkorne bolezni sodelovale prve tri najbolje uvrščene učenke na šolskem nivoju. To so bile (po abecednem redu): Nives Furlan 9. a, Ana Kramberger 8. b in Manca Žerdin 9. a.

Tekmovanje je letos potekalo na daljavo, kar je bila za vse nas prva tovrstna izkušnja. Napornih 45 minut intenzivnega reševanja nalog je učenki Ani Kramberger iz 8. b prineslo SREBRNO PRIZNANJE.  

Pohvale vreden rezultat beležita tudi Nives Furlan in Manca Žerdin, ki jima je do srebra zmanjkalo le za las.

Vsem tekmovalkam, ki so zastopale našo šolo, iskrene čestitke za dosežen rezultat!

 

                                                                                                                                          Mateja Cerjan

                                                                                                                             mentorica tekmovanja

Šolsko tekmovanje

V petek, 16. 10. 2020, se je 16 učencev iz 8. in 9. razreda pomerilo v znanju o sladkorni bolezni. Na tekmovanju, ki ga vsako leto organizira Zveza društev Diabetikov Slovenije in poteka v pisni obliki, je devet učencev na šolskem nivoju doseglo bronasto priznanje.

To so: ANA KRAMBERGER 8.b, NIVES FURLAN 9.a, MANCA ŽERDIN 9.a, MINEA JEVŠEK 8.a, BRINA PUHALJ 9.a, VITA ROJS 9.a, ZARA GODEC 9.a, ELA HEDL 8.b in DYMITRY CHAYNIKOV 9.a.

Na državnem tekmovanju, ki bo potekalo v soboto, 21. 11. 2020, lahko sodelujejo le prvi trije najbolje uvrščeni tekmovalci. Tako se bodo državnega tekmovanja udeležile: Ana Kramberger 8.b, Nives Furlan 9.a in Manca Žerdin 9.a.

Vsem udeležencem tekmovanja izrekam čestitke za dosežen uspeh! Tekmovalkam državnega nivoja pa veliko poguma, volje in odličnih rezultatov!

Mateja Cerjan, mentorica