Od 11. do 15. novembra bo na šoli potekalo tekmovanje Bober.

Bober je mednarodno tekmovanje iz računalniškega mišljenja, namenjeno osnovnošolcem in srednješolcem. Njegov namen je povečati zanimanje učencev za računalništvo. Pokazati jim želimo, da računalnik ni le orodje za komuniciranje, brskanje po spletu, urejanje besedil ter poslušanje glasbe in gledanje filmov. Računalnik je neizčrpen vir zanimivih logičnih problemov, zaradi katerih računalnikarju ni nikoli dolgčas.

Na tekmovanju spoznajo področje na zabaven in poučen način. Tekmovalna vprašanja se navezujejo na algoritmično razmišljanje, logično sklepanje in razvoj spretnosti za reševanje problemov. Udeleženci spoznajo, da je razmišljanje in ustvarjalno reševanje problemov zanimivo in zabavno.
Organizator tekmovanja za Slovenijo je ACM Slovenija v sodelovanju z Univerzami v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

Več o tekmovanju najdete na spletni strani ACM Tekmovanja – Bober, kjer so objavljene tudi naloge in rešitve starih tekmovanj.

Na šoli bomo organizirali tekmovanje za učence od 2. do 9. razreda. Učenci od 2. do 5. razreda naloge rešujejo na papir, učenci od 6. do 9. razreda pa naloge rešujejo preko računalnika. Tekmovanje traja 40 minut. Učenci se lahko prijavijo do 7. novembra pri mentorju tekmovanja. Točen datum in ura tekmovanja bosta določena po preteku datuma za prijavo.

Naloge iz prejšnjih let so dosegljive na tej povezavi.

Natančni kriteriji so opisani v pravilniku tekmovanja.
Mentor tekmovanja: Danijel Korpar