Petek, 23. 2. 2024

Pakiranje namesto jutranje telovadbe, raziskovanje živali, klekljanje zapestnic in še malo teambuildinga nam je ostalo za zadnje dopoldne na Vojskem. Po kosilu se vrnemo spet v dolino. Skupaj smo preživeli nepozaben teden, zdaj pa veselo na počitnice, da se naspimo in si napolnimo baterije. Juhu!!!

 

Četrtek, 22. 2. 2024

Četrtek je bil deževen, vetroven in hladen. Zato smo zunaj opravili le orientacijski lov za zakladom. V takšnem vremenu je bil to pravi izziv, ampak smo ga uspešno premagali in ugotovili, kdo je ukradel diamantno ogrlico. Dopoldan smo morali pokazati svoje kuharske spretnosti. Za vse nas smo pod budnim očesom učiteljev Saše in Maja pripravili prave idrijske žlikrofe in jih pojedli za kosilo. Popoldan je bil namenjen debati in igram, ob katerih smo razmišljali, se nasmejali, zabavali, predvsem pa krepili dobre medsebojne odnose, se učili biti strpni in povezani v skupini. Po vseh preizkušnjah smo težko dočakali tudi zadnji večer na Vojskem. Polni energije in dobre volje smo ga zaključili v diskoteki z glasbo po našem izboru. Fotografij tega nepozabnega dogodka zaradi varovanja zasebnosti ne bomo objavili.

Sreda, 21. 2. 2024

Kot je bilo že včeraj rečeno, so se današnje dopoldanske aktivnosti: pohod, nordijska hoja, plezanje in robotika, ponovile. Tudi popoldan smo preživeli na svežem gorskem zraku. Vsi smo se preizkusili v lokostrelstvu, tudi učitelji. Kateri izmed nas je bil najboljši Robin Hood, uganite sami. Pogreli smo se šele pri večerji, še bolj pa po njej, ko nam je domski učitelj Maj pripravil kviz s stoenim vprašanjem. Vprašanja so bila nalepljena na vidnih mestih po celotnem domu. Več utrinkov in več o veselem vzdušju pa naj povedo fotografije in videoposnetek.

Torek, 20. 2. 2024

Danes smo se prebudili v krasno sončno jutro. In kaj nam je prinesel predzadnji februarski torek? Ajevcem dolg pohod do hudournika, ki so ga uspešno premagali tudi tisti, ki so ponoči bolj malo spali. Bejevcem pa trening nordijske hoje, prostega plezanja po steni in igranje z roboti. Da bo fer za vse, se bodo današnje dopoldanske aktivnosti ponovile tudi jutri, le da se bosta razreda zamenjala. Tako se je ponovil tudi današnji popoldan v gozdu ob raziskovanju rastlinskega sveta, postavljanju bivakov in obisku Snežene jame, za katerega se strinjamo, da je bil najbolj kul in adrenalinski. Po večerji se bomo družili ob nagajivih igrah in, ko bo čas, verjetno spet popadali v postelje.

Ponedeljek, 19. 2. 2024

Po skoraj štiriurnem sedenju na avtobusu in potem, ko je naš šofer neustrašno zvozil vse nevarne ovinke, smo prispeli na Vojsko. Eni bolj, drugi manj, smo se sprijaznili s strogimi domskimi pravili in se nastanili v sobe. Po odličnem kosilu smo popoldan in večer preživeli v gozdu. Med postavljanjem bivakov, nas je kot naročeno ujela kratka nevihta, da je bila izkušnja še bolj pristna. Utrujeni od nočnega pohoda po razgibanem terenu, smo popadali v postelje.