Starše osmošolcev obveščamo, da je prihod učencev iz šole v naravi predviden okrog 17.50. 

Učitelji spremljevalci

4. dan, 2. 3. 2023

Dan smo pričeli z dolgo pričakovano Viki kremo. Ker je bilo vreme lepše kot dan prej, smo se odpravili smučat. Zelo nas je razveselilo, da smo zaradi lepega vremena lahko preizkusili celotno progo. Kosilu je kot običajno sledil počitek. Prvi del popoldneva smo preživeli v domu in spoznavali živali v domu. Božali smo vodno želvo, legvana, paličnjaka in različne glodalce. Sledile so igre »team buildinga«. Po večerji se je vsaka soba predstavila s svojo točko. Večer smo zaključili z disko večerom in imeli smo se super.

Žan, Luka, Blaž, Žiga

Kosilo je bilo dobro, še boljše pa prosti čas po kosilu…. še zadnja noč je pred nami, imamo se noro,…. več jutri!

Eva in Lina

3. dan, 1. 3. 2023

Zbudili smo se v megleno jutro. Mingxiang se je vesel, dobro naspan prebudil, saj njegovi sostanovalci prejšnji večer niso predolgo klepetali.  S smučanjem smo danes nadaljevali tam, kjer smo včeraj končali, le da na drugi lokaciji. Bolj izkušena skupina v alpskem smučanju, se je preizkusila v teku na smučeh. Po malici smo srečali skupino,  ki se je prva preizkusila v teku na smučeh. Povedali so nam, da je tek na smučeh zelo naporen, pa tudi zabaven. Začetniki alpskega smučanja smo nadaljevali z vajami alpskega smučanja. Počasi se navajamo in smučanje nam gre vse bolje. Napornemu smučanju je sledilo okusno kosilo in krajši počitek. Potem pa spet takoj na sneg. Izdelovali smo igluje, se sankali, se lovili in še kaj. Današnji dan je bil naporen, saj  smo velik del dneva preživeli na svežem zraku, vendar nam ni žal.   Pred večerjo smo si ogledali dokumentarec o pasteh interneta in socialnih omrežij. Maks izkoristi večino prostega časa za partijo šaha z gospodom Hartmanom in da svoje šahovsko znanje poda še ostalim zainteresiranim »sotrpinom in sotrpinkam«.  V večerni aktivnosti sta se 8.a in 8.b združila v eno skupino in se preizkusili v aktivnosti » Mission impossible«. Kot skupina smo morali opraviti 19 nalog, pri  katerih  smo izvajali pantomimo, pisali zgodbe, ustvarili origami, razvrstiti celotno skupino po velikosti (ne številki) noge. Opravljene naloge smo dosegli tako, da smo drug drugemu pomagali, se med seboj poslušali in vsi sodelovali.

              Ajnes, Viva, Laurena, Nuša S., Tilen, Damir, Timi, Mingxiang, Maks

2. dan, 28. 2. 2023

Danes je bil zelo poseben dan. Nekateri smo se prvič preizkusili na smučeh in bili smo uspešni. Današnji obroki so bili zelo okusni, imeli smo ogromno prostega časa, ki smo ga izkoristili za druženje. “Ajevci” smo se preizkusili v robotiki  in programiranju malih robotkov, “bejevci”pa smo se odpravili na orientacijski pohod. Večerni program (beri neskončen kviz z iskanjem vprašanj) nam je bil zelo naporen, ampak smo se zabavali.  Iskali smo oštevilčena vprašanja in nanje odgovarjali. Zmagovalec je tisti, ki v seštevku številk vprašanj, prvi doseže 101. Najbolje se je odrezala soba “Škratovc”, ki je dosegla 92 točk.

Neja, Ajnes, Nuša HK, Maša

1. dan, 27. 2. 2023

Po razburljivi vožnji do našega začasnega domovanja v CŠOD Vojsko smo si z zanimanjem ogledovali in spoznali  naše “sotrpine” v šoli v naravi,  štajerske osmošolce.

Prijaznem sprejemu osebja CŠOD Vojsko je sledila seznanitev s hišnim redom in nato še namestitev v sobe.

Okusnemu kosilu sta sledili popoldanski aktivnosti za 8. a in 8. b. “Ajevci” smo najprej ponovili teorijo osnov orientacije, nato pa je sledil praktični del v naravi. Skupine so se v časovnem presledku preizkusile v orientaciji brez Googla, le s kompasi in zemljevidom, in se  podale na orientacijski pohod v neznano.  Z velikim veseljem vam sporočamo, da so vse skupine prišle na cilj žive in zdrave.

“Bejevci” pa smo se preizkusili v robotiki. Lego robotke smo s pomočjo računalnika usmerjali v vse možne smeri ter jim nalagali različne naloge.

Prvi dan našega skupnega druženja smo zaključili z nočnim pohodom v okolici doma.

Učitelji spremljevalci