POZOR, POZOR! Danes popoldan je našo šolo prevetril športni vihar, ki je svoje sledi pustil na nekaterih vogalih šolskih hodnikov. Na njih je obesil športne naloge, s katerimi vas izziva, da jih opravite vsakič, ko se sprehodite mimo. Njegov prihod pa ni naključen, temveč je povezan s Svetovnim dnevom športa, ki ga obeležujemo 31. maja.
 
Spomnimo se torej, zakaj sta gibanje in telesna dejavnost za ohranjanje našega zdravja tako zelo pomembna …
 
Gibalno aktiven človek je močnejši, bolj gibljiv, vzdržljiv, ima več energije, je boljšega razpoloženja, bolje spi in manj obiskuje zdravnike. Potreba po gibanju je zapisana v naših genih in če telesu dobro prisluhnemo, športna aktivnost kaj kmalu postane del našega vsakdana. Po priporočilih strokovnjakov bi moral biti odrasel človek aktiven vsaj 30 minut na dan, otroci in mladostniki pa 60 minut na dan. Pri tem pa ne smemo pozabiti, da je za ohranjanje zdravja nujno, da srčni utrip vsaj v nekem delu naše aktivnosti dvignemo nad »mejo udobja«, se prepotimo, dovolimo, da nam kri rožnato obarva lica ter odpremo pljuča in dihamo s polno sapo. Gibanje pozitivno vpliva tudi na naše učne sposobnosti in navade ter tako pripomore k boljšemu učnemu uspehu. In sploh gre šport vselej z roko v roki z zabavo, druženjem in sprostitvijo!
 
Dajmo se torej tudi med učnimi urami malce raztegnit in spodbudit naš srčni utrip!
 
“RAZLAGA ŠPORTNIH VOGALOV”:
Vsakič, ko se sprehodiš mimo ŠPORTNEGA VOGALA, moraš izpolniti nalogo, ki je zapisana zraven. Tudi, če greš samo na stranišče 😉 In ker športni vogali ne delajo prav nobenih razlik, morajo naloge izpolniti vsi – učenci in učitelji! Le kdo bo naredil več počepov in žabjih poskokov? 
 
Naj ti gibalne naloge služijo kot navdih, kako malo je treba, da razmigaš svoje telo.
 
Morda res ni vsak dan »Svetovni dan športa«, a prav vsak je lahko »svetoven za športat!«