Petek, 22. 3. 2019 Po jutranjem pospravljanju in pakiranju kovčkov, smo se še zadnjič odpravili na smučišče, kjer smo preživeli čudoviti dan. Nekateri so se tudi pogumno zapeljali po Fun parku. Po smučanju je sledil čas za kosilo in pot proti domu.

Četrtek, 21. 3. 2019

Dobro jutro Vietnam ali Gorenje ali nekaj. Soba se je vstala pred nežnim bujenjem. Ob osmih smo imeli zajtrk. Jedel sem Viki kremo in kosmiče.

Danes je bil dan bolj zanimiv, ker sem se rešil grozote, ki ji nekateri rečejo smučanje. Kako? Tekal sem na smučeh. Juhu. Prvi dve uri smo se učili tekat ter hodit. Za nagrado smo lahko opravili en manjši del proge. Za tem je sledila malica. Imeli smo pico, no, pomanjšano verzijo. V pol urni pavzi smo se še ustavili v Uniorčku, kjer smo si privoščili pomfrit. Po pavzi se je naša tekaška skupina vrnila na tekaške proge. Naša skupina se je podala na 3,5 km dolgo progo polno vzponov, spustov in skopnelega snega. Na večinskem delu proge sem porabil 90% energije. Na finišu mi je malo zmanjkalo, pa bi prehitel Sergeja. Ja, kaj češ? Potem sem opravil še par krogov po poligonu. A kmalu je prišel čas za odhod v dom. Tam nas je pričakalo zelo dobro kosilo. Imeli smo piščančja bedra in mlince. Potem nas je čakalo matematično tekmovanje Kenguru. Mislim, da mi je šlo kar dobro. Nato smo imeli orientacijo. Naučili smo se na kakšen način se lahko orientiramo v naravi. Na igrišču smo na vzhodu našli smreko 37.

Filip Barbirič Frank, 8. b

Običajna jutranja budnica. Nato smo se oblekli in odšli na zajtrk, nato pa na smučišče. Najprej smo smučali na progi košuta, kjer smo se spustili dvakrat, tretjič pa sem s sidra padel v grmovje. Neli se me je zelo ustrašila. Učitelja smo prosili, če se lahko do konca smučanja vozimo v Fun parku in strinjal se je. Sledil je čas malice in kupil sem si predrag sendvič. Po smučanju je sledilo kosilo in nato orientacija. Že se veselim večernega diska.

Nejc Bezjak, 8. b

Sreda, 20. 3. 2019

Prav tako kot včeraj, nas je tudi danes zjutraj zbudila glasba. Nato smo se oblekli in odšli na zajtrk. Po zajtrku smo se odpravili na smučišče. Na smučišču sem dvakrat padla z vlečnice! Po vrnitvi v dom, smo se preoblekli in odšli na kosilo. Po kosilu smo imeli prosti čas. Ob pol štirih smo imeli pohod po vasi in predstavitev pohorske hiše. Vas Gorenje ima 32 hišnih številk in 2 ulici. Ko smo vrnili v dom, smo imeli večerjo. Kasneje imamo še pohod.

Stella Roze, 8. a

Tako kot vsako jutro, so nas tudi danes učitelji prebudili z glasbo. Po zajtrku smo se odpravili na smučišče. Tam smo se prvič ta teden spustili po fun parku. Prvič smo bili malo previdni, saj nismo videli, kako izgleda za skakalnicami. Drugič pa se je vsak spustil, kjer je hotel. Po napornih štirih urah smo se odpravili v dom na kosilo. Nato smo se nekateri odpravili v telovadnico igrat z različnimi rekviziti. Tam smo imeli dodgeball, med dvema ognjema, košarko in nogomet. Potem pa smo hitro odšli pospraviti sobe. Nato smo imeli večerjo.

Žan Luka Murko Koblar, 8. b

  Torek, 19. 3. 2019 Arnetove bizarne avanture #2

Dan smo začeli že ob 7.15. Kljub slabemu spancu smo se hitro oblekli ter pozajtrkovali. Po kratki vožnji do Rogle, smo si obuli pancarje zapete na prvo kljukico in si seveda nismo dali smučarskih hlač pod pancar. Med smučanjem smo naredili par vaj, ki so prav zagotovo izboljšale našo tehniko. Pri kosilu so reditelji pridno pripravili mizo in jo seveda tudi pospravili. S polnimi trebuhi smo odigrali par setov odbojke ter nadaljevali s poukom v orientaciji. Sedaj se bom prav zagotovo lahko rešil iz gozda brez telefona, s kompasom in zdravo kmečko pametjo.

P.S.: Tokrat na srečo nismo skoraj podrli kozolca. Arne Završnik, 8. a

Današnji dan je minil kot blisk. Zjutraj smo se zbudili, pojedli odličen zajtrk, nato pa odšli na smučišče. Danes je bila proga odlična, le malo sonca je manjkalo. Po kosilu pa je bilo super se sprehoditi do pohorske kmečke hiše. Hiša je bila zgrajena leta 1835 je imela 6 sob, in sicer kuhinjo, vežo, veliko sobo, špajzo in spalnico. Narejena je iz lesnih tramov in kamna. Streha je narejena iz skodlov. Ogrevajo se z krušno pečjo, kopalnice pa niso imeli. Stranišče je bilo zunaj, in sicer na štrbunk. Izvedla sem tudi veliko o kamninah. Spoznala sem tudi vas in da se kraj imenuje Gorenje, kjer je enkrat bil zelo velik požar leta 1850. Dan je potem hitro minil in bilo je zelo zabavno. Lara Grace, 8. b

  Ponedeljek, 18. 3. 2019

Danes zjutraj je bil malo drugačen dan, saj smo se namesto v razrede odpravili na Roglo. Odšli smo v šolo v naravi. Šole v naravi sem se veselil že zaradi tega, ker ne bom rabil bit v šoli. Imeli smo srečo, da je ravno danes snežilo, saj je to kar precej polepšalo okolico. Na Rogli se še nisem nikoli smučal. Na smučišču je bilo v redu, z izjemo tega, da je bilo na progi nekoliko manj ne steptanega snega. Želel bi si, da se bi smučali malo dlje, ampak je bilo vseeno v redu. Kar nekaj časa smo tudi preživeli v sobah in smo se tudi zabavali. Til Trinkaus, 8. a

Zjutraj smo se odpravili z avtobusom na Roglo. Ko smo pospravili prtljago, smo se usedli na avtobus, kjer smo poslušali glasbo. Odpravili smo se proti domu CŠOD Gorenje. Najprej smo se razdelili v sobe, kjer smo se preoblekli v smučarsko opremo. Nato smo se odpravili na kosilo. Za kosilo smo imeli meso in riž. Po kosilu smo se odpravili v sobe, kjer smo imeli prosti čas in smo se družili. Malo kasneje smo se odpravili na smučišče. Tam smo se razdelili v 3 skupine. Smučali smo do pol štirih, nato smo ponovno imeli počitek. Kasneje smo imeli večerjo in branje dnevnikov. Alja Šebart, 8. a

 

ključne besede: , , ,