Petek, 25. 9. 2020

Dragi starši,

zbudili smo se v prijetno, sveže jutro. Ker sonček šele počasi kuka izza oblakov in suši dežne kapljice, smo končno imeli čas raziskati zimski vrt. Za zaključek smo še v praksi uporabili nova znanja iz orientacije in zgradili svojo vas po načrtu.
 
Še nekaj uric nad čaka do slovesa, lahko nas pričakujete ob 16.30 pred OŠ Kamnica.

Četrtek, 24. 9. 2020

Danes pa smo bili čisto pravi pohodniki. Zgodaj zjutraj smo se odpravili po delu  Levstikove poti od Litije do Čateža. No, naša pot se je sicer začela v Čatežu in skrenila proti Čateški gori. Uživali smo v prelepi naravi, utrjevali znanje orientacije in spoznavali življenje v teh krajih nekoč.
Življenje na Marsu pa je bila popoldanska aktivnost, ki bi se jo igrali najbrž še zdaj, če nas nebi prijazna kuharica zvabila na še en od mnogih odličnih obrokov.
Zvečer pa … saj veste, da smo nocoj tukaj zadnji večer. In zabava je bila le za povabljene. Lahko noč.

Sreda, 23. 9. 2020

Zgodaj zjutraj nas je presenetil z obiskom naš ravnatelj, Tomaž Čeplak, ki je z nami obnovil znanje o orientaciji in se pridružil gozdnim detektivom. Izdelali smo naš prvi preprosti zemljevid kraja Čateža in se preiskusili v lokostrelstvu. Dan smo zaključili s Čebeljim aktivitijem in sladko zaspali.

Torek, 22. 9. 2020

Naj fotografije same govorijo, kako lep, zanimiv, poučen ter razigran je bil današnji dan…

Ponedeljek, 21. 9. 2020

Polni vznemirjenja in pričakovanj smo se to ponedeljkovo jutro odpravili na pot proti Dolenjski. Pot je bila dolga, a polna naravnih lepot.
Po lepem sprejemu smo se s prijatelji namestili v sobe, a kaj kmalu nas je v jedilnico privabil vonj dobrega kosila.
Popoldan smo spoznavali kraj Čatež v sončni svetlobi, zvečer pa še ob soju zvezd in nočnih svetilk.