Spoštovani starši, drage učenke in učenci.

Najprej naj se zahvalim vsem tistim staršem, ki ste v tako velikem številu izpolnili anketo, ki smo vam jo poslali v izpolnjevanje pretekli teden. Anketo je izpolnilo 183 staršev, ki so v zelo veliki večini zadovoljni z našim delom, zato bomo nadaljevali po začrtani poti, seveda z upoštevanjem nekaterih nasvetov, ki ste nam jih zapisali.

Vemo, da je poučevanje na daljavo zelo specifično in drugačno od običajnega in da tudi vam, spoštovani starši, nalaga veliko novih obveznosti, hkrati pa se srečujete z velikimi izzivi učiteljskega poklica.

Zdi se mi, da se je v vse nas naselil nekakšen strah.  Poraja se mnogo vprašanj. Učenci tako slišijo, kaj  vse se dogaja okoli njih, čutijo drugačnost, sprašujejo se, kaj nas čaka.

Čeprav so doma že tri tedne, kar se običajno sliši odlično, si takšen scenarij  verjetno predstavljajo drugače. Ko smo doma, so običajno počitnice, tokrat pa so ujeti doma in ne vidijo prijateljev, sošolcev, še gibanje je omejeno.

In vsak dan med tednom jih čakajo zadolžitve. A ne skrbite. Ko se vrnemo v šolo, bomo pouk prilagodili njim in nadaljevali tam, kje so ostali, ko smo končali s poučevanjem na daljavo. Mi bomo na to pripravljeni.

Pazite nase in na svoje otroke. Ta čas bo za vedno ostal v našem spominu in prav je, da se ga bodo otroci spominjali po tem, da so ga prijetno preživeli z vami.

Ostanite zdravi.