Spoštovani devetošolci in starši,

ker smo pričeli aktivno zbirati informacije za PRIJAVE na srednje šole (in ker moramo to početi v karanteni od doma, brez neposrednega stika s svetovalno službo), so v uredništvu Mladinskih Medijev za vas pripravili tudi E-različico publikacije  Srednješolski Vpisnik 2021.

Najdete ga na spletni povezavi: SREDNJEŠOLSKI VPISNIK 2021

Našli boste veliko zanimiv in koristnih informacij in morda tudi na ta način prihajali do lažje in pravilne izbire, nadaljnjega izobraževanja. Morda vam pomagajo tudi pri izboru najbolj primerne šole zate.  Zbrane so tudi informacije o vpisnih možnostih.                                                                       

 

Informativni dnevi na srednjih šolah

Z namenom, da bi bile informacije v zvezi z izvedbo informativnih dni za letošnje devetošolce oziroma učence, ki se prihodnje šolsko leto vpisujejo v srednješolske izobraževalne programe, zbrane na enem mestu in čim bolj pregledne, je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo seznama vseh srednjih šol in dijaških domov s povezavami do njihovih spletnih strani.

Informativni dnevi – srednje šole

Informativni dnevi – dijaški domovi

 

Razpis za vpis v srednje šole 2021/2022

Izšel je Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2021/2022, ki ga lahko najdete na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.