Spoštovani starši/skrbniki.

Želimo vas obvestiti o protokolu ukrepanja šole v primeru sporočila staršev o možnosti okužbe v razredu oziroma okužbi v razredu.

Ko na šoli izvemo, da je bil učenec pozitiven na samotestiranju, o tem obvestimo starše učencev, ki so v istem oddelku oziroma učni skupini (predvsem velja to za 8. razred) preko elektronske pošte in sms sporočila. To storimo v najkrajšem možnem času. Elektronsko pošto posredujemo na vse naslove staršev, sms sporočilo pa praviloma na telefonske številke učenčeve mame.

V primeru, ko je učenec pozitiven na samotestiranju, njegovi sošolci še naprej nemoteno obiskujejo pouk, saj potrebujemo potrditev preko PCR testa. Takšna so navodila NIJZ. Žal, zaradi velikega števila okužb, do testiranja in nato rezultata PCR testa preteče kar veliko časa.

V takem primeru, do rezultata PCR testa, šole ne obiskujejo tudi bratje oz. sestre takšnega učenca!

Če je izid PCR testa pozitiven, učenci odidejo v karanteno in preidejo na šolanje na daljavo. Odrejenih 10 dni se šteje od dneva pozitivnega rezultata samotestiranja oz. pojava simptomov z okužbo.

V karanteno odidejo tudi bratje oziroma sestre okuženega učenca. Za njih se šteje, kot da so bolni in zato sami poskrbijo za opravljanje šolskih zadev.

Če je PCR test negativen, se šolanje nadaljuje v šoli.

V vsakem primeru pa starše v najkrajšem možnem času obvestimo znova preko elektronske pošte in sms sporočila.

Če so učenci še doma, potem v šolo v primeru pozitivnega rezultata PCR testa sošolca/sošolke  ne pridejo, če so v šoli, jih v primeru pozitivnega rezultata PCR testa sošolca/sošolke napotimo domov  takoj, ko za rezultat izvemo.

Karanteno odredi NIJZ in ne šola. Učenci, ki niso bili v šoli zadnjih 48 ur pred sumom okužbe, v karanteno niso napoteni.

Še enkrat pa prosimo vse starše, da v šolo pošiljajo samo popolnoma zdrave otroke.