V sredo, 19. septembra smo se udeležili predtekmovanja za televizijski kviz Male sive celice. Letošnji izbor štajerske regije je potekal na OŠ Ljudski vrt Ptuj. Tekmovanje se je pričelo s krajšim pozdravom organizatorjev in navodili za pisni del. Po skupinah smo se razvrstili po učilnicah in za naslednjih 20 minut so naše male sive celice delovale na polno. Po vrnitvi v osrednji prireditveni prostor smo se okrepčali z malico, nato pa je sledil kulturni program. Po  napetem čakanju so  razglasili rezultate.

Najboljših osem ekip, med katere se žal nismo uvrstili, se je pomerilo v ustnem delu, štirje izmed teh pa se bodo ponovno videli na televiziji. Čeprav se nismo uvrstili naprej bomo naslednje leto ponovno poskusili.

Šolo so zastopali:

  • Ekipa A: Nives Furlan, Arne Završnik, Eva Gašparič
  • Ekipa B: Vita Rojs, Filip Barbirič Frank, Žan Leon Ambrožič

Žan Leon Ambrožič, Eva Gašparič, 9. a

Naši učenci so izkazali veliko znanja, saj se jim uvrstitev v ustni del tekmovanja za las izmuznila, dosegli so 9. mesto. V 20 min so se preizkusili  v  30 vprašanjih, skupaj z ostalimi 40 ekipami. Male sive celice so preizkušali  v geografiji, zgodovini, biologiji, književnosti, logiki, ekonomiji in še na kakšnem področju. Čestitke obema ekipama za dosežen rezultat. Kmalu bomo pričeli s pripravam na naslednjo sezono, zato vabljeni vsi učenci, ki bi želeli razgibati male sive celice. Zabavno in poučno bo.

mentorica Karolina Purgaj