BRAVO FANTJE!!

V torek, 16. 4. 2024 smo se udeležili polfinalnega turnirja v nogometu za dečke, ki je potekalo v Prevaljah. Na turnir so se uvrstile šole OŠ Ljudski vrt iz Ptuja, III. OŠ Murska Sobota, domačini OŠ Franja Goloba Prevalje in mi.
Po uvodni predstavitvi in po odigrani slovenski himni smo začeli prvo tekmo proti domačinom. Le ti so bili lansko leto druga najboljša šola v Sloveniji. Po igri se je takoj videlo, da so fantje uigrana ekipa. Dobro smo igrali, a je bila kvaliteta igralcev prevelika. Izgubili smo z 7:2.
Drugo tekmo so zmagali lanskoletni trtji na končnici finala OŠ Ljudskim vrt. Premagali so III. OŠ iz Murske Sobote so z 6:1. Igrali so “ trening tekmo”.
Tako smo mi z Mursko rešili odločitev za tretje mesto. Po napeti igri smo pred zaključno sireno sicer izgubljali z 3:2, a bi lahko bilo tudi obratno. Z sireno pa smo dobili še četrti gol, tako je bilo na koncu “groznih” 4:2.
Za prvo mesto in uvrstitev v finalni turnir sta se udarila Ljudski vrh in Prevalje. Ptujčani so se maščevali za lansko leto in se suvereno uvrstili z 5:2. Povejmo, da za Ptuj igrata dva državna reprezentanta.
Mi smo v tekmi “brez pomena” igrali proti Ptuju tri četrt tekme 1:1 in 2:2, nato pa smo zaradi neprestanega tempa popustili in izgubili z 7:2. Ampak super tekma.

Udeležba na polfinalnem turnirju je izjemen dosežek za naše fante. Ante Mačukat je z šestimi goli bil drugi najboljši strelec. Bravo Ante.
Vodja Ptuja je njihovega najboljšega strelca Jako Robina pustil ves čas igrati proti nam, dokler ni zadel svojega sedmega gola in dobil priznanje za najboljšega strelca. Žal.
Ptuj je prav tako dobil priznanje za najkoristnejšega igralca turnirja, Taia Primca.
Žal ni bilo priznanja za najboljšega vratarja, ki bi ga sigurno dobil naš Maks Golob Mironov, ki nam je rešil mrežo z neverjetnimi obrambami. Bravo Maks.

Čestitke fantje!!

Za šolo so nastopili:
Maks Golob Mironov, Bine Potrč Prodanovič, Patrik Novšak, Alen Omerašević, Žan Movrin,
Ante Mačukat, Blaž Kresal, Blaž Aber, Nik Mikolič

Zapisal mentor: Gregor Hartman