Spoštovani in dragi starši.

V lanskem letu smo bili v 1. b razredu dobrodelni na pobudo enega od otrok.  Zbirali smo darila za otroke iz socialno šibkejših družin, ki so jih nato predstavniki šole in otroci 1. b razreda predali Društvu prijateljev mladine. Bila sem prisotna ob zaključni prireditvi in trenutku, ko so otroci dobili priložnost prejeti darilo. Povem vam lahko, da ni lepšega občutka, kot videti srečo in žar v očeh otrok.

Iz tega razloga želimo tudi letos, na pobudo 2. b razreda, izvesti dobrodelno akcijo »POLEPŠAJMO DRUŽINAM BOŽIČ« ter jo še nekoliko nadgraditi in dati priložnost tudi drugim otrokom in staršem, da prispevajo k tej čarobnosti deljenja sreče.

Iskreno vas vabimo k dobrodelnosti, ki je, to bi resnično poudarila, prostovoljna.

Pomagate lahko na več načinov:

ZBIRANJE DARIL:

S pomočjo vodstva šole smo že organizirali večjo škatlo za zbiranje daril (ki naj ne bodo zavita, da si lahko otroci sami izberejo, kar si želijo) tako v 2.B razredu, kot tudi v šolski knjižnici. V šolski knjižnici bo na voljo od ponedeljka.

ZBIRANJE PISNIH SPOROČIL/RISBIC

Menim, da bi bilo zelo lepo, če bi lahko vsak otrok napisal tudi kakšno sporočilce drugemu otroku v obliki stavka, besede ali risbice, ki bi jo narisal. Te bi nato zbrali skupaj in bi tako otroci na Društvu prijateljev mladine ob prejemu darila prejeli tudi lepo misel drugega otroka. Če bi vsak otrok napisal vsaj eno lepo sporočilo, bi bila zelo vesela. Za sporočilca in risbice bom prosila za pomoč gospo Tatjano Abramenko, pripravila bo škatlo, kamor se lahko le ta odlagajo, lahko tudi kakšno malo večjo vrečo.

Tako zbiranje daril kot zbiranje sporočil in risbic otrok bi se končalo  v petek 16. 12. 2022.

DONACIJA SREDSTEV

Ker si želimo narisati nasmehe na obrazih tudi ostalim članom družin, ki so v stiskah, imam še eno veliko prošnjo. Tisti, ki to lahko, prispevajmo kakšen euro za plačilo položnic družinam v stiski, pa naj bo to 20,00 eurov ali koliko pač zmorete. Iskreno, globoko in vljudno prosim, da to storimo.

December je čas za družine, za skupnosti, za nesebičnost, torej stopimo skupaj, če le moremo in pomagajmo. Velikokrat smo že dokazali, da zmoremo. Verjamem, da smo starši otrok OŠ Kamnica tudi v tem primeru sposobni biti drugačni, biti empatični in biti sočutni in človeški. Donacija sredstev je prostovoljna, nikogar ne silimo, samo prosimo, da tisti, ki morebiti lahko, pomagamo in to tudi storimo.

KAKO POMAGATI: Stopila sem v kontakt z Društvom prijateljev mladine Maribor in  možno je samo direktno nakazilo. 

Podatki DPM Maribor:

Naziv: Društvo prijateljev mladine Maribor

Naslov: Razlagova ulica 16, 2000 Maribor

Davčna številka: 96655780 (društvo ni zavezanec za DDV)

Matična številka: 1048171

Št. TRR pri Novi KBM: SI56 0417 3000 0753 108

Namen nakazila*: Polepšajmo družinam božič

Sklic/Referenca: SI99

Koda namena: CHAR

POMEMBNO: Ker si želimo transparentnosti, sem se dogovorila, da v primeru donacije, posameznik/družina, ki je pripravljena donirati finančna sredstva, napiše e pošto na helena.blazun@zd-mb.si, v katerem me lahko pooblastite za vpogled, kako je bil porabljen denar iz zbranega fonda. Samo na takšen način bom lahko imela  vpogled v plačila položnic za družine v stiski.

Donacija sredstev poteka do konca meseca decembra 2022, torej do  31. 12. 2022.

Že danes se vam za vašo dobroto iskreno zahvaljujem. V kolikor imate kakršnakoli vprašanja, se lahko vedno obrnete name preko elektronske pošte helena.blazun@zd-mb.si ali na telefonsko številko 070 616 833.

Vse dobro, veliko zdravja in čarobni december Vam in Vašim družinam.

Helena Blažun Vošner, predstavnica staršev 2. b razreda v svetu staršev