Odlično 3.mesto na področnem tekmovanju v nogometu in uvrstitev v četrtfinale državnega nivoja

V Dvorani Tabor se je nadaljeval turnir v nogometu za dečke letnik 2009 in mlajše.

Pred tednom dni je bil kvalifikacijski turnir, prav tako v Dvorani Tabor, na katerem smo osvojili prvo mesto v skupini z zmagami nad OŠ Ludvika Pliberška, OŠ Draga Kobala, OŠ Franceta Prešerna in porazom proti OŠ Miklavž. Predvsem je potrebno pohvaliti našega vratarja Maksa Goloba Mironova, ki je bil odlično razpoložen.

Danes na zaključnem turnirju 16 najboljših šol smo dosegli odlično tretje mesto na področnem tekmovanju in se s tem uvrstili na četrtfinale državnega prvenstva.

Že na prvem turnirju smo začutili, da nam gre dobro od nog, zato smo se pripravljali za današnje nadaljevanje. Ker smo igrali po sistemu izpadanja, je vsaka napaka ali nepozornost lahko usodna.

Pričeli smo z zmago 3:1 proti Framu in z zmago 3:1 proti Staršam in se tako uvrstili v polfinale.

Ker se na državno tekmovanje uvrstijo prve tri skupine nas poraz z kasnejšimi prvaki 1:2 proti OŠ Lenart ni iztiril iz našega fokusa. Koncentrirali smo se na tekmo proti šoli Bratov Polančičev. V tekmi za tretje mesto smo nadigrali OŠ Bratov Polančičev z 7:1.

Lenart je finale zmagal proti OŠ Borci za severno mejo z 5:2.

Našim vrlim nogometašem izredne čestitke za osvojeno 3.mesto na področnem tekmovanju v nogometu.

Za šolo so nastopili:

Amadej Jevšek, Maks Golob Mironov, Bine Potrč Prodanovič, Patrik Novšak, Alen Omerašević, Žan Movrin,Ante Mačukat, Blaž Kresal, Blaž Aber, Nik Mikolič

Zapisal mentor: Gregor Hartman