Zaključen je 33. regijski Otroški parlament®, ki se ga je udeležilo 79 delegatov iz 45 osnovnih šol iz Maribora in 16 drugih občin. 🙌🙌🙌
Vodila ga je lanska parlamentarka in članica delovnega predsedstva nacionalnega OP Aisha Blakaj, delo v skupinah so poleg nje moderirali še Dominika Marčič Renčelj, Črt Čučko, Jure Bertalanič, Nomi Hrast, Anej M. Irgolič, Petra Marko in Monja Urbič.
 
Parlament je pred začetkom zasedanja pozdravila članica Predsedstva ZPM Maribor Majda Struc.
Na drugem plenarnem delu zasedanja so mladim parlamentarkam in parlamentarcem prisluhnili Neva Pipan iz kabineta župana Mestna občina Maribor , ki je mlade tudi nagovorila, Karina Šenveter in Luka Lubi iz Urada za kulturo in mladino MOM ter predsednica ZPM Maribor Nina Babič, ki se je mladim zahvalila za opravljeno delo.
 
Dvanajst delegatov, ki so bili danes izvoljeni, bo mariborsko regijo zastopalo 11. aprila na 33. NACIONALNEM OTROŠKEM PARLAMENTU® v Državnem zboru v Ljubljani, kjer se bo razprava na temo DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADIH nadaljevala.
To so: Eva Lukman, Nika Pograjc, Lana Urleb, Hanna Dobaj, Manca Krajnc, Klara Pliberšek, Klemen Bračun, Mateja Petek, Jan Emeršič, Tim Katan, Tiana Romih in Laura Koren. 👏👏👏👏
Čestitamo vsem mladim za plodno in živahno razpravo, zanimive zaključke in konkretne predloge za rešitve!
Medtem ko so parlamentarci razpravljali, so mentorji v amfiteatru Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor prisluhnili predavanju Združenje za MOČ .
Hvala vsem, ki ste sodelovali! ❤️ Naslednjič se delegati oglasijo iz Ljubljanje. 🙂