V torek, 5. 12. 2023 je v Lovrencu na Pohorju potekal finalni turnir za področne prvakinje v košarki za starejše deklice. Turnirja so se še udeležile šole OŠ Tabor 1, OŠ Martina Konšaka in domačinke OŠ Lovrenc.

Ker je turnir odločal za napredovanje na državni nivo, je tekma proti domačinkam imela veliko težo.

A žal letošnje leto tekmujemo brez naših najboljših poškodovanih košarkaric Ines Fritz in Ajnes Skenderi. Zaradi njunih odsotnosti se nismo mogli zoperstavit šoli, ki je hkrati tudi košarkarski klub za dekleta na Lovrencu.

Zato lahko povemo, da je letošnje tretje mesto prav tako svetlo, kot so bili lani uspehi z Ines in Ajnes.

Žal nam je žreb določil za odločilno tekmo Lovrenc, ki je bil premočen. Lovrenc je nato tudi gladko zmagal turnir. Napredovala je tudi šola Tabor 1 z zmago proti OŠ Martina Konšaka.

V tekmi za 3.mesto proti Konšaku so dekleta po napeti igri zmagali za koš z 26:24 in dosegla odlično 3.mesto. V borbeni tekmi so dale vse od sebe Nuša Hodžić Kokol, Esra Skenderi, Neja Videgar in Dea Vehovar. Bravo! Predvsem Deina borba z najvišjo igralko turnirja je prinesla našo zmago.

Za šolo so nastopile:

Nuša Hodžić Kokol, Neja Vidergar, Dea Vehovar, Esra Skenderi, Maja Maksimović, Viva Štefanec, Laurena Hlapčič, Lara Brlek, Eva Hauptman, Ana Golubovič

Velika pohvala za borbenost in čestitke.

Zapisal mentor: Gregor Hartman