ČETRTEK, 20. 9. 2018

Danes nas je pot vodila do muzeja na prostem, kjer smo videli stara kmečka orodja in pripomočke. Malico smo pojedli pod mogočno staro lipo, ki šteje več kot 400 let. Popoldne smo izvedeli veliko novega o pohodništvu in alpinizmu. Lovec Alojz Gostenčnik nam je predstavil zanimivosti o živalih v gozdu, pokazal nam je tudi nekaj nagačenih živali. Po večerji smo postavili in zakurili taborni ogenj. Preden smo se odpravili spat, smo prebrali še zadnjo pravljico za lahko noč.

 

SREDA, 19. 9. 2018

Po zajtrku smo se odpravili na Veliki vrh. Pot do tja ni bila težka, saj smo na poti za motivacijo nabrali veliko gob. Prav vsi zdaj že vemo, kako izgleda jurček. Za kosilo so nam kuharice pripravile juho iz gob, ki je bila zelo dobra. Popoldne smo imeli pouk na temo orientacije in bowling. Zvečer smo spoznavali skrivnosti astronomije. Pred spanjem pa smo uživali v disku.

TOREK, 18. 9. 2018

Zbudili smo se v lepo sončno jutro. Sprehodili smo se do bolnišnice Jesen in spoznavali zgodovino 2. svetovne vojne. Na popoldanskih delavnicah smo si izdelali planinske klobučke iz filca in se preizkusili v streljanju z lokom. Pester dan smo zaključili s sprehodom pod zvezdami z baklami.

PONEDELJEK, 17. 9. 2018

Srečno smo prispeli v objem pohorskih gozdov. Danes smo že osvojili Črno jezero in prehodili gozdno učno pot. Pred spanjem nam je gospod Franček predvajal diapozitive, na katerih je bilo predstavljeno Pohorje tako in drugače. Večina nas je zaspala brez težav. Pomagal nam je svež zrak.