Spoštovani starši.

V nadaljevanju obvestila vas obveščamo o nekaterih novostih glede izvajanja pouka od 5. 3. 2021 naprej. Novosti so del okrožnice MIZŠ, objavljene danes, 4. 3. 3021:

  1. Ponovno želimo opozoriti, da naj se vzgojno-izobraževalnega dela v prostorih šole po priporočilih NIJZ udeležujejo le zdravi otroci in zdravi zaposleni. 
  2. Spremenjen je tudi odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Po novem je uporaba zaščitnih mask za učenke/učence od 6. razreda osnovne šole oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje v vseh razredih obvezna.
  3. Prav tako je obvezna uporaba zaščitnih mask za učiteljice/učitelje v osnovnih šolah.
  4. Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti ter za učenke/učence od 1. razreda do vključno 5. razreda osnovne Šole, izključno ko so v matičnemu oddelku. 
  5. Priporočamo, da vsi strokovni delavci pri neposrednem delu z otroki za svojo varnost in zaščito, vseskozi uporabljajo zaščitno masko.
  6. Na obvezno uporabo mask v prostorih šole in na zunanjih površinah šole opozorite tudi starše.
  7. Priporočamo, da čim več aktivnosti in pouka športa izvedete zunaj.
  8. Priporočamo tudi, da učenci od 1. do 5. razreda za svojo varnost in zaščito vseskozi uporabljajo zaščitno masko.
  9. Podaljšano bivanje se izvaja za učenke/učence od 1. do 3. razreda. Za učenke/učence 4. in 5. razreda se priporoča, da šola v dogovoru s starši organizira podaljšano bivanje le za tiste učenke/učence, ki to nujno potrebujejo.