V četrtek, 26. 10. 2023, je na predmetni stopnji potekal naravoslovni dan. Ko smo se učitelji in učenci razporedili v učilnice smo nenadoma zaslišali sireno, ki je naznanjala evakuacijo. Vsi, ki smo bili ta dan prisotni v šoli, smo nemudoma zapustili šolske prostore in se zbrali na ploščadi. Seveda je vse skupaj šlo le za »vajo«.

Tematika, ki je obarvala naravoslovni dan šestošolcev in osmošolcev, so bili gasilci. Ekipa prostovoljnih in poklicnih gasilcev je učence na zanimiv način seznanila z gasilsko opremo, gasilskim vozilom, prvo pomočjo ob morebitnih nesrečah ter z načini hitrega ukrepanja in preprečevanja nesreč, zlasti v domačem okolju.

Sedmošolci in devetošolci pa so se ta dan z ekipo nujne medicinske pomoči na teoretičen in praktičen način seznanili s temeljnimi postopki oživljanja ter spoznali način uporabe defibrilatorja. Učiteljici Katja Golubič in Maruša Miličević sta učence na praktičen način seznanili, kako nuditi prvo pomoč in pravilno oskrbeti osebe ob različnih poškodbah. Sledila je še ura z učiteljico Matejo Cerjan, ki je učence v sliki in besedi popeljala skozi posledice in škodljive učinke uživanja energijskih pijač, alkohola in vejpanja.

Utrinke si oglejte v galeriji.

Mateja Cerjan,

Organizatorka naravoslovnega dne