V Narodnem domu je v torek 4.4.2023 potekala svečana razglasitev rezultatov letošnjega srečanja Mladi za napredek Maribora 2023. Letošnje leto je prav posebno, saj mladi v našem mestu raziskujejo že 40 let. Sodelovali smo s štirimi raziskovalnimi nalogami. Naše raziskovalke so dosegle odlične rezultate.

Ivana Borovšak (9.b) in Ela Brus (9.a) sta z nalogo “(NE)SREČNI DO KONCA SVOJIH DNI? O SREČI V PRAVLJICAH” na področju KNJIŽEVNOSTI, pod mentorstvom Barbare Škrbić, osvojili ZLATO PRIZNANJE  in se uvrstili na državno srečanje mladih raziskovalcev Slovenije.
Prav tako pa je bila ta naloga predlagana za nagrado Zveze prijateljev mladine Maribor v letu 2023. Nagrada se jima je za las izmuznila. 

Rosa Ramšak (7.b)  je z nalogo ” PROBLEMATIKA SODOBNIH ZASVOJENOSTI PRI OTROCIH V OSNOVNI ŠOLI” na področju PSIHOLOGIJE IN PEDAGOGIKE, pod mentorstvom Katje Golubič, osvojila SREBRNO PRIZNANJE. 
 
Blažka Gorenšek (9.b) je z nalogo “GERMANIZMI NA PODROČJU KOZJAKA IN KAMNICE Z OKOLICO” na področju SLOVENSKI JEZIK, pod mentorstvom Barbare Matičič Pipuš, osvojila SREBRNO PRIZNANJE in se prav tako uvrstila na državno srečanje mladih raziskovalcev Slovenije.
 
Mia Kavran in Nataša Ristanić (obe 9.b) sta z nalogo “KAKO SE ODKLOPITI OD NAPRAVE IN SE VKLOPITI V SVET?” na področju SOCIOLOGIJE, pod mentorstvom Katje Dobovšek, osvojili BRONASTO PRIZNANJE.
 
Vsem raziskovalkam in mentoricam iskrene čestitke in še obilo uspešnega raziskovanja na nadaljnji poti.