Petek, 22. 9. 2023

Današnji dan v eni povedi: “Odjugali” smo s polnim “tankom” iz Milne v Kaštelo na “čevape in pomfrit”, “živi in zdravi”. Jutri pa domov.

Četrtek, 21.9. 2023

Danes smo se zbudili precej zgodaj in zelo hitro pripravili zajtrk, saj se nam je mudilo na skupno regato jadrnic, bilo jih je kar 95. Glavna barka je imela zvočnike, ki je predvajala poznane pop skladbe. Vsi udeleženci so plesali na premcu jadrnice. Dvignili smo svojo zastavo in odprli jadra. Vreme je na žalost bilo oblačno in občasno deževno. Po regati smo odpluli proti Milni na Brač. Zaradi vremena so bili veliki valovi, posledično smo se usedli na rob jadrnice, kjer nas je voda popolnoma premočila. Ko smo prispeli v marino, smo se najprej odpočili in pojedli kosilo, ki sta z inovativnimi pripomočki pomagala skuhati naša fanta. Potem smo šli na sladoled in igrali odbojko. Ko nam je žoga padla v morje, je Žan žrtvovalno »skočil« (potisnili smo ga) v vodo in rešil žogo kar trikrat. Ob koncu dneva smo pekli palačinke, katere je Viva profesionalno obračala. Nato smo šli spat. Se slišimo jutri.

Cofi in Hlapči

Sreda, 20. 9. 2023

Danes smo tudi dolgo spali. Zbudili smo se okoli osmih, kar je zelo pozno. Po zajtrku smo izpolnjevali izpitne liste za junior-ske skiperske izkaznice. Nato smo se šli kopati in Žan in Žiga sta začela kuhati kosilo. Letos so skiperji spet zagodli našemu vodji Slovenskega Mirnega morja, tako da so mu »psička« (zvočnik in povodec) dali v škatlo in obesili visoko v zrak med našo in sosednjo barko. Danes smo tudi risali zastavo za našo barko in z flumastri, ki smo jih uporabljali za zastavo, smo si popisali bele majice in porisali noge. Malo smo se »okrasili« za disko, na katerem je bilo zelo luštno, samo malo preveč nemških pesmi. Nato smo se še na naši barki pogovarjali s prijatelji iz sosednje barke.

Se vidimo jutri

Viva in Luka.

 

Torek, 19. 9. 2023

Danes smo se prvič zbudili vsi po šesti uri. Šli smo iz Starega grada in med skupno vožnjo 5 ur in pol smo prvič v tem tednu jadrali. Učili smo se najpomebnejše vozle, ki jih uporabljamo na jadrnici. Viva je celo pot prespala ostali pa so si prepisovali za šolo in lenarili. Nato smo prišli nazaj v Kaštelo, kjer je vsak dobil svojo značko in je moral izmed vseh ljudi poiskati osebo z isto značko. Pol oseb itak ni našlo para. Zvečer smo imeli organiziran piknik na plaži. Nato smo z našimi ptujskimi in celjskimi prijatelji odšli na našo jadrnico in se pogovarjali. To je bil naš dan.

Se vidimo jutri.

Viva in Žiga

Ponedeljek, 18. 9. 2023

Danes smo se peljali fuuuuuul dolgo do Starega grada na Hvaru. Med vožnjo ni bilo nič kaj posebnega, ležali smo na sprednjem delu ladje in se družili. Celo pot sta nas pridno vozila Žan in avtopilot. Zvečer smo imeli »slovenski večer«, kjer smo jedli palačinke in je vsaka ekipa iz jadrnic imela predstavitev. Mi smo plesali račke, ker smo neizvirni in nismo imeli ideje. Aja, Laurena je imela danes rojstni dan in smo se zbudili ob petih, da smo okrasili jadrnico z baloni. Zvečer je Žiga polil z vodo Pozejdona oz. preoblečenega skiperja. V zameno je bil Žiga »krščen« s pivom. Zaključili smo večer z pogovarjanjem z sosednjo barko in rojstnodnevno torto.

Sporočimo kaj bo jutri.

Viva in Žan

Nedelja, 17. 9. 2023

Danes je nedelja in ko smo se zbudili so fantje najprej šli na WC, Elli in Laurena pa sta nam naredile zajtrk. Nato nam je naš skiper razložil, kako kaj deluje na jadrnici, da smo nato lahko odpluli. Med tem ko smo pluli sta se Luka in Žan izmenjavala za krmarjenje barke, mi ostali pa smo med tem uživali in se sončili na sprednjem delu. Šola nam prav nič ne manjka. Nato smo prispeli v zaliv kjer smo se odpeljali z napol praznim supom na obalo polno morskih ježkov. Nato so se fantje odpeljali nazaj, nas pa so pustili na kopnem, vendar so nato vseeno prišli po nas. Pripravili smo malico in potem smo še malo plavali in se sončili. Potem je bil čas da se odpeljemo v zaliv skupaj z drugimi jadrnicami kjer bomo spali. Vivi je bilo dolg čas zato se je odločila da bo Žanu in Žigi naredila modno preobrazbo in ju prisilila da sta hodila na okrog po marini vsa na lišpana. Zdaj je večer in na sprednjem delu barke se igramo »red door-yellow door«.

Laurena ima jutri rojstni dan. Sporočimo dalje kaj bom.

Viva in Laurena

Sobota, 16. 9. 2023

Zjutraj smo šli na pot ob 8ih zjutraj (malo kasneje ker je avtobus zamujal) in smo se vozili 7 ur, z vmesnimi postanki do Kaštele. Med vožnjo smo se ogromno pogovarjali in smejali, definitivno smo bili najbolj glasni, ampak nam ni žal; ker smo res uživali in mislim da nismo nikogar tako zelo motili. Ko smo prišli v Kaštelo smo bili mi edina skupina ki je na vkrcanje na jadrnico čakala 3 ure in pol (da so nam »pospravili« jadrnico, čeprav še vedno smrdi po ribah in je samo pometeno, vsi predali so pa še vedno mastni). Med čakanjem smo navijali za slovensko odbojkarsko reprezentanco, ki je »razbila« Francijo v tekmi za bron. Nato smo končno šli na jadrnico Anna T, kjer smo vse stvari razpakirali in si naredili zabavo na palubi. Potem smo se stuširali in odšli spat. Komaj čakamo na jutri! Sporočimo kaj bo.

Viva in Elli