Petek, 23. 9. 2022

Zjutraj smo se zbudili ob močnih zvokih boljenja, ki ga je proizvajal bojler (ladijski motor). Peljali smo se na bencinsko črpalko 200m daleč, za kar smo porabili 1h in pol časa (“mal naprej pa mal nazaj-Čuki”). Na poti v lep zaliv smo šele vstali, po sidranju pa smo zajtrkovali v lepem zalivu. Alino je obiskal princ na belem modrem supu. Naša princeska si ni upala sama skočiti v kristalno čisto, a mrzlo vodo, zato smo ji na pomoč priskočile »najboljše družice« (Blažka, Ivana in Daita). Naše fante je zibanje ponovno uspavalo, zato smo jih zbudile z osvežujočim tušom. Ko smo pojedli kosilo, se skopali, naspali, osvežili, pa smo se počasi odpravili nazaj proti domačemu pristanišču. Prišli smo s sprejemnim dotikom v pomol in napetim privezovanjem ob pomoči vetra. Kakšno uro za tem, ko smo se privezali smo se odpravili v prestižno restavracijo na odlično večerjo kar na račun lastnika marine, capt. Berket. Po napolnjenih trebuščkih pa smo si z nasmehom v očeh začeli akcijo pospravljanja »zelo snažnih« kabin. Zvečer pa smo se prvič odkar smo tukaj, vlegli v pospravljene postelje.

Blažka Gorenšek

Četrtek, 22. 9. 2022

Današnji dan je bil pravo nadaljevanje včerajšnjega. Začel se je običajno, z dobrim zajtrkom in fotografiranjem pred jadrnico. Vendar ure so tekle in povezanost med nami se je stopnjevala. Dopoldan smo odpluli proti Milni na Braču, kjer smo odvrgli sidro in pripravili špagete (ki so bili naravnost odlični). Po kosilu smo skočili v vodo in uživali na plaži. V morju je sameval tudi plišasti medvedek, ki je postal Patrikov novi najboljši prijatelj. Medtem ko smo nekateri plavali, so imeli drugi prave pogovorne urice s svojimi prijatelji nasprotnih spolov. Zvečer smo se odpravili na sprehod in nekateri so se med opazovanjem romantične Milne celo objeli ali pa prijeli za roke. Dan je imel sladek zaključek, saj smo jedli palačinke in sladoled.

Daita Skrnički, Ivana Borovšak

Sreda, 21. 9. 2022

Danes je bil ekstravaganten dan. Nekateri smo spoznali nove prijatelje nasprotnih spolov. Dan se je začel kot vsak drugi, vendar smo kmalu ugotovili, da nas za vogalom čaka disko. Zjutraj smo se po obilnem zajtrku z nutelo in kruhom odločili za igre remija in šnopsa. Po tem so se fantje prostovoljno javili za pripravo kosila, izbrali so si krompirjev golaž s kranjsko klobaso. Presenetljivo je bil užiten, tako kot po navadi (Vito). Za tem nas je čakalo kopanje na plaži, kjer nas je par skoraj umrlo zaradi različnih dejavnikov. Seveda je bil potreben tudi tuš, ker smo se morali nadišaviti za večerni disko. Bilo je bombastično, saj so se skovale nove vezi. Po norih urah plesa smo si umili zobe in se izmučeni odpravili v posteljo.

Alina Korotaj in Vito Maček Štuhec

Torek, 20. 9. 2022

Današnji sončni dan se je pričel v Starem Gradu na Hvaru, kjer smo pojedli zajtrk in se vsi skupaj slikali pred našo barko. Nato smo odpluli proti marini Kaštela. Med vožnjo smo se zelo zabavali in peli. Zelo smo se nasmejali, ko je Blažka stopila za volan in vozila našo barko. Počutili smo se kot, da smo v lunaparku. Čez nekaj ur smo se ustavili z drugimi barkami in se skupaj skopali. V vodi smo zelo uživali. Skakali smo v vodo, se vozili z supom in se sončili na palubi. Ko smo prispeli v Kaštelo so za štedilnik stopile naše tri kuharice (Patrik, David in Vito), olupile so krompir, spekle piščanca in pomfri. Po večerji smo se odpravili na piknik na plaži.

Mia Kavran, Patrik Lah

Ponedeljek, 19. 9. 2022

Zjutraj smo se zbudili v sončnem Rogaču na Šolti. Po zajtrku smo odpluli proti Hvaru. Med vožnjo smo se udobno namestili nekateri pa tudi zajadrali v svet sanj. Prispeli smo v zaliv v Hvaru in dekline so skuhale juho iz vrečke. Nato smo skočili v vodo in posneli nekaj epskih podvodnih fotografij. Alina in Daita sta nato z največjim veseljem začeli pripravljati rižoto, medtem ko smo Gabrielo vlekli v kuhinjo za pomoč. Ta je na koncu narezala papriko in z veliko težavami narezala 5 kosov piščanca. Delo je bilo tako utrujajoče, da je Gabriela padla v posteljo in slučajno zaspala. Rižota je na koncu izpadla kot največje kulinarično doživetje. Zvečer je sledil še krst in kratek nastop z zelo izvirno koreografijo. Dan smo zaključili v družbi palačink in dobrih prijateljev.

Ivana Borovšak, Gabriela Menhart

 

Nedelja, 18. 9. 2022

Zbudili smo se zelo mučno (v smrčanju Davida Kositer by Patrik Lah). Po zajtrku smo se z vetrom v laseh odpravili proti Šolti. Vožnja je bila zelo razburljiva saj je Vito vozil jadrnico, David in Patrik pa sta bila prava skiperjeva »sužnja«. Po naporni vožnji smo naredili kratek postanek v zalivu Nečujam, kjer smo se kopali, pili morsko vodo, tunkali in jedli narezek. Sedli smo nazaj na jadrnico in prispeli na cilj. Zgrabili smo brisače in se podali na bližnjo plažo. Nekateri kot na primer David Kositer so pometali vse punce v vodo. Iz vode smo prišli sestradani, zato smo si privoščili krožnik telečje obare, ki je bila tako okusna, da smo jo delili še s sosednjo barko. Hvala kuharicam OŠ Kamnica za odlično telečjo obaro. Zvečer pa smo si namesto pravljice za lahko noč raje privoščili brez glutenske palačinke nutelo.

Daita Skrnički, David Kositer

Sobota 17. 9. 2022

Zjutraj smo se v velikem kaosu zbrali pred šolo v prekrasnem deževnem jutru. Naložili smo kuhinjsko prtljago in se s starši odpravili do avtobusa, ki nas je čakal pred osnovno šolo Gustava Šiliha. Tam smo se s ”solzami v očeh” poslovili od staršev. Pot je bila kar dolga saj smo morali zaradi hudega vetra po daljši poti… Vendar smo se na avtobusu zabavali ob glasbi, smehu in zelo dišečih vonjavah. Po določenem času pa smo imeli težave z zadrževanjem osnovnih človeških potreb… Ko smo prišli do cilja smo raztovorili prtljago in si odšli pogledati naš »čoln« (by Patrik Lah). Ko smo pojedli zelo okusne hrenovke, smo se odšli stuširat in hkrati oprati naše trenirke, zaradi neučenosti uporabe javnega tuša (by Alina Korotaj). Nato so pa naši pomivalci pomili umazano posodo. Zvečer smo popadali v postelje tako kot naš voziček v morje (by David Kositer).

Blažka Gorenšek, Alina Korotaj