Zdravo, Sva Nika in Gal, učenca 4.b razreda. Za vas imava zanimiv predlog. Vabiva vas, da se nama pri ustvarjanju  pridružite. Prihajajo hladnejši dnevi, ko bomo zagotovo več časa preživeli doma. Če še ne veste, kaj boste takrat počeli, imava dobro rešitev, ki vas bo prijetno zaposlila, za piko na i pa boste postali del dobrodelne akcije in priskočili na pomoč tistim, ki preživljajo težke trenutke.

Saj se še spomnite, kako smo včasih iz papirja izdelovali aviončke in ladjice? No, slednje igrajo glavno vlogo v akciji, h kateri je pozval profesor zgodovine na Srednji ekonomski šoli Maribor, gospod Boris Krabonja.

Ladjice bomo skrbno zbirali do 25. aprila 2022.

“Instalacija v spomin na ljudi iz preteklosti bo simbolizirala geslo ‘Človek človeku’. Seveda bomo ob tem pripravili veliko kulturno prireditev za vse vas in nas,” je pojasnil profesor.

To še ni vse. Ladjice bodo čisto zares rešilne, saj bodo društvu UP-ornik prinesle čisto pravi denar.

“Prodali jih bomo podjetju Surovina, denar pa uporabili za socialno šibke ljudi,” je še dejal Boris Krabonja.

Pri izdelavi lahko uporabite kakršenkoli papir ( najbolje odpadni), ustvarjene ladjice spravite v vrečko, škatlo ali jih kako drugače zložite, preštejete, število napišete na papir in  jih prinesete v šolsko knjižnico ali pa kar k nam, v 4.b.

Več o akciji pa si lahko preberete tukaj:

Šest milijonov ladjic: spomin na preteklost in rešitev za prihodnost