Zmaga na področnem tekmovanju

V torek, 17. 5. 2022 smo v Lovrencu na Pohorju odigrali finalni turnir za področne prvakinje v košarki za mlajše deklice letnik 2009 in mlajše. Na turnir so se uvrstile šole: OŠ Sladki vrh, OŠ Tabor 1, OŠ Kamnica in domačinke OŠ Lovrenc na Pohorju.

Žreb nam je dodelil prvo tekmo proti Sladkem vrhu. Udarna peterka je imela nalogo, da igra čim hitreje napadu in nato čvrsto obrambo po celotnem igrišču. Druga peterka pa, da zadrži rezultat in tako z najmočnejšo postavo zaigramo zadnjo tretjino. Vendar je šlo tako dobro, da so vse peterke igrale hitro in čvrsto. Enkratno, končni rezultat 44:3.

Žal je šola Tabor 1 doživela tudi boleč poraz od favoriziranih domačink.

Tako smo igrali z Lovrencem za prvo mesto. Deklice Lovrenca hkrati predstavljajo košarkarško ekipo njihovega kraja. Tako se je začela trda tekma z večjim številom prekrškov. A smo se dobro izogibali trdi obrambi in imeli ves čas kontrolo nad rezultatom. Ta nam je dala v zadnji tretjini prednost pred agresivno igro Lovrenca. Prednost smo na koncu pametno zadržali za izredno lepih 41:31.

Žal se je za nas letošnje šolsko tekmovanje za mlajše deklice končalo na področnem nivoju zaradi zdravstvenih omejitev glede tekmovanj tekom leta. Upajmo, da bomo drugo leto lahko šli na državni nivo.

Izredno lep uspeh, ki nam daje upanje za lepe dosežke v naslednjih letih za to generacijo deklet v košarki.

Vse si zaslužijo pohvalo, a moramo vseeno izpostaviti udarno trojko: Ines Fritz, Ajnes Skenderi in Nušo Hodžić Kokol, ki dajejo ostalim dekletom varnost in samozavest.

Za šolo so nastopile: Nuša Hodžić Kokol, Neja Vidergar, Dea Vehovar, Laurena Hlapčič, Ajnes Skenderi, Lina Hancman, Pia Marko, Nika Novak, Zoja Grgić, Viva Štefanec in Esra Skenderi

Čestitke!

Zapisal mentor: Gregor Hartman