Na Osnovni šoli Kamnica vodstvo šole, starši in otroci gojimo čut solidarnosti, zato smo decembra 2022 že drugič organizirali dobrodelno akcijo zbiranja daril za otroke socialno šibkejših družin. Tako smo na pobudo otrok 2. b razreda izvedli dobrodelno akcijo z naslovom »POLEPŠAJMO DRUŽINAM BOŽIČ«, ki smo jo nadgradili – razširili na celotno šolo, vključili tudi vrtec Borisa Pečeta ter ostalo zainteresirano javnost.

Uspelo nam je pridobiti tudi pokroviteljstvo s strani Radia City, ki je celoten mesec december v okviru radijske rubrike »Borova špajza« bdel nad dobrodelno akcijo in po svojih močeh pomagal, da se je informacija o akciji čim bolj razširila. S

tem smo želeli dati priložnost tudi drugim otrokom, staršem in ostalim željnim pomagati, da prispevajo k tej čarobnosti deljenja sreče.

Sodelovanje v akciji je bilo prostovoljno. Tako kot lansko leto smo zbirali darila, letos pa dodatno še sporočilca in risbice otrok za druge otroke, ter donatorska sredstva.

Darila in risbice smo zbirali do 16.12.2022 in jih s pomočjo predstavnikov otrok 2B razreda, ravnatelja gospoda Tomaža Čeplaka predali predsednici Društva prijateljev mladine Maribor gospe Majdi Štruc v ponedeljek dne 19.12.2022.

Donatorska sredstva smo zbirali do konca meseca decembra ter zbrali 645,00 EUR, ki bodo v mesecu februarju 2023 porabljeni za plačilo položnic družinam, ki to najbolj potrebujejo.

Vsem, ki ste karkoli prispevali iskrena in globoka ZAHVALA!

zapisala: Helena Blažun Vošner, predstavnica staršev 2.b razreda

Še foto utrinek:

Predaja daril, sporočil in risbic s strani otrok 2. b razreda in ravnatelja OŠ Kamnica, g. Tomaža Čeplaka, predsednici DPM Maribor, gospe Majdi Štruc: