Včeraj zvečer (23. 4. 2024) je bil poseben dan. In sicer obeležili smo dan Zemlje. Družili smo se šestošolci s starši, razredničarkama ter nekaterimi učitelji. Za lačna usta je poskrbela učiteljica Jasna Žic, za plesno druženje učiteljica Mateja Kolarič, za športno igro učitelj Uroš Kogal in za sadike paradižnika ter jagod učiteljica Minja Robič. 
 

Dan se je začel v gospodinjski učilnici s kuhanjem veliko različnih jedi. Učiteljica Jasna Žic je poskrbela za prazne želodčke in odlično izbiro jedi. Pripravili smo pica rolade, metino torto,  malo manj sladke mafine, marmorni kolač in sladico v kozarcu. Vse smo dobro skuhali. Kar pa se nam je zalomilo, smo lahko takoj pojedli. Bilo je zanimivo in upam, da še kdaj ponovimo.

Nika Benčič, 6. a
 
V jedilnici smo pri učiteljici Mateji Kolarič začeli z razgibavanjem ob glasbi. Potem nas je učiteljica razdelila v tri skupine s starši. Naša naloga je bila, da sestavimo koreografijo na pesem 365 dni telovadimo vsi. Ko smo sestavljali koreografijo, sem včasih “pošpegala” k drugim skupinam in videla, da so res vsi pri tem uživali. Na koncu so se vse skupine s plesom predstavile. Bilo nam je zelo lepo. 
Ana Linh Krel, 6. a
 
V telovadnici nas je učitelj Uroš naprej segrel s tekom in razteznimi vajami. Prvo igro med dvema ognjema smo igrali otroci proti staršem. Toda starši so imeli 5 življenj več. Zlahka smo jih premagali. Drugo igro pa si imeli starši prednost, saj je imel vsak 2 življenji. To igro so zmagali starši.
Po vsem smo uživali v mali jedilnici ob jedeh, ki smo jih pripravili. Domov smo še odnesli dve sadiki (paradižnik in jagodo).
Bili je zelo zabavno in ustvarili smo trenutke, ki jih nikoli ne bomo pozabili.
Alina Savič in Eva Rudl, 6. a