Hitri lončki je vznemirljiva igra hitrostnega zlaganja lončkov in je letos nova rubrika v kvizu Male Sive Celice. Veliko zanimanja za zlaganje so izkazali šestošolci. Prav njim se je uspelo uvrstiti v televizijski del. Našo šolo so na predtekmovanju v septembru zelo uspešno zastopali Gašper Rižnar, Saša Urukalo (oba 6.a) ter Mai Žunko, 6.b. Priprave so bile glasne, lončki po občasno hitri, ter skakajoči oz. padajoči. Iz RTV Slovenija je kmalu zatem prišlo obvestilo, da so se naši šestošolci uvrstili v studijski del nove rubrike, med 32 najhitrejših ekip v Sloveniji, ki so lončke zlagale pod 20 sekundami. Veselje je kmalu zamenjala delovna vnema, se je bilo potrebno uigrati v novi postavitvi zlaganja lončkov in sicer 3-6-3; 6-6 ter 1-10-1.

V sredini septembra smo se z vlakom odpravili na televizijsko snemanje. Pred  snemanjem smo se sprehodili še po deževni Ljubljani. Ob prihodu na RTV so nam najprej razkazali prostore, ogledali smo si studio, kjer se snema kviz Male Sive Celice ter mnoge druge oddaje. Spoznali smo naše nasprotnice, ekipo deklet iz Osnovne šole Gustava Šiliha Laporje, ter voditelja MSC Jasno Merklin ter Roka Škrlepa. Najprej so se fantje skušali otresti treme pred kamero, tako, da so postavljali rekord v zlaganju najvišje piramide iz lončkov. Kmalu je šlo zares, po tako imenovani “vroči vaji”, kot imenujejo poizkusno snemanje televizijci, je bilo potrebno pozabiti na kamere in se osredotočiti na zlaganje lončkov. Fantom je to izvrstno uspelo, čeprav lončki niso vedno ubogali. Gašper, Saša in Mai so bili zbrani, natančni in hitrejši od nasprotnic in se uvrstili v drugi krog snemanja. Čestitke za odlično zlaganje. Posnetek si njihovega nastopa si lahko ogledate na naslednji povezavi.

https://www.youtube.com/watch?v=UGY02nu6mOI

Fantje so se torej uvrstili med 16 najboljših ekip in bili povabljeni v naslednji krog. Žal nam jo je zagodla korona in sta Gašper in Saša morala ostati doma. Nadomestila sta ju Nika Furlan, in Amadej Jevšek, oba iz 6.b. Nika, Amadej  in Mai, so se v januarju odpravili na snemanje v Ljubljano. Snemanje je tokrat potekalo v studiu, sočasno s  snemanjem kviza  Male Sive Celice, tako, da je bila trema še malo večja in zgodba še bolj napeta. Kako so se odrezali, pa boste izvedeli  v pustni oddaji kviza Male sive celice, 26. februarja. Za pokušino pa pokukajte v zaoderje. Vabljeni k ogledu in čestitke spretnim tekmovalcem!

mentorica

Karolina Purgaj