V okviru projekta Na poti k odličnosti smo se dobre volje in z velikimi pričakovanji odpravili v Center vesoljskih tehnologij KSEVT v Vitanju.

Upam, da bo zelo zanimivo in da se bom naučila kar nekaj novega. Poleg tega pa bom v dobri družbi učiteljic in prijateljev. (Neža)

Najina pričakovanja so, da bomo v Centru izvedeli nekaj več o opremi, ki jo uporabljajo za raziskovanje vesolja. (Maxim, Luka)

Naš vodič nas je z zanimivo razlago popeljal skozi razstavo o zgodovini raziskovanja vesolja in o satelitih. Veliko je bilo novih informacij, omenil je številne pomembne znanstvenike, ki so raziskovali vesolje, med njimi tudi Hermana Potočnika Noordunga, raketnega inženirja slovenskega rodu, ki je v svoji knjigi Problem vožnje po Vesolju predstavil veliko rešitev, ki omogočajo bivanje človeka na krožni vesoljski postaji. Izvedeli smo tudi, da je nad nami prava gneča različnih satelitov, kar nekaj tisoč jih je.

Po ogledu razstave smo se seznanili, kaj je biosfera in se v skupinah preizkusili v načrtovanju pogojev za življenje na Marsu. Imeli smo veliko idej, ki smo jih nato predstavili.

Bilo je zelo zanimivo, zabavno in poučno. Najboljši je bil voden ogled razstave, saj me zelo zanimajo sateliti. (Amadej)

Naučili sva se veliko novega. Najbolj zanimiv je bil film o umetni biosferi. (Ela, Ivana)

Največji vtis je zagotovo pustil računalnik, ki je izračunal, koliko bi tehtali na različnih planetih. (Karin)

Obisk tega vesoljskega centra mi je bil zelo všeč, ker sem izvedela ogromno in vse to mi je dalo nove snovi za razmišljanje. Upam, da bo še več takšnih izletov. (Rosa)

Najbolj zanimivo mi je bilo, da so nam pokazali življenje v vesoljski postaji.(Neža)

Priporočamo obisk KSEVT-a tudi vam.

20 radovednih ‘vesoljcev’ 😊z učiteljicama