Starše obveščamo, da je letalo z učenci ravnokar varno pristalo na brniškem letališču in nadaljujejo pot proti domu.

Tretji dan. Del zadnjega “londonskega dopoldneva” smo preživeli med egipčanskimi mumijami v najstarejšem muzeju na svetu, British museum-u. Po odjavi v hotelu, smo naložili kovčke na avtobus in odhiteli po popotno malico. Znane točke prejšnjih dni smo si ogledali skozi okna avtobusa in se spraševali, kdo od učiteljev bi se najbolje znašel v vožnji po nasprotni strani ceste. Nato smo se družili še z umetniki v Covent gardnu, pokupili celotno zalogo Starbucks lončkov, si ogledali zunanjost največje koncertne dvorane v Londonu, Royal Albert Hall in se za konec sprehodili po delu Hyde parka s spomenikom princa Alberta, moža in velike ljubezni kraljice Victorie. Zdaj smo pa že na poti proti letališču Gatwick in mahamo mestu, v katerega se bo zagotovo še marsikdo izmed nas vrnil, v pozdrav.

Drugi dan. Po zajtrku smo se najprej odpravili v muzej voščenih lutk Madame Tussauds, kjer so nekateri zaplesali z zvezdnico Dua Lipa. Enim je uspelo popiti čaj s kraljico, drugi pa smo se Shakespearom spraševali “To be or not to be…?” Po prvem ogledu smo se z dvonadstropnim avtobusom odpeljali v National History Museum, kjer smo pozdravili gospoda Darwina, se počutili majhne pod okostji dinozavrov, potovali v središče zemlje in doživeli simulacijo potresa. V National Gallery smo večinoma sede občudovali čudovita umetniška dela znanih impresionističnih slikarjev, potem pa po skoraj dveh hoje, utrujenih nog končno odšli na obljubljeni fish&chips. Zdaj smo že v hotelu, kjer se družimo, zabavamo in razmišljamo, kako bomo vse spominke spravili v ročno prtljago. Ne moremo verjeti, da je jutri že zadnji dan in da bomo ob tej uri že med oblaki, a do takrat nas še vseeno čaka nekaj doživetij.

Prvi dan je za nami. Začel se je s posebnim presenečenjem, obiskom perona 9 in 3/4, s katerega vozi vlak na Bradavičarko. Tega nismo preizkusili, smo se pa seznanili in do konca dneva že tudi obvladali pravila in vožnjo s podzemni železnico. Nameravali smo popiti čaj s kraljico, vendar je žal ni bilo doma, smo pa pred Buckinghamsko palačo ravno pravi čas ujeli menjavo straže. Nato smo si ogledali Westminster s parlamentom, domovanje premierke in Big Ben. Z ladjico smo se odpeljali do Tower of London. Občudovali smo mogočno trdnjavo, v kateri hranijo kronske dragulje in Tower bridge. Dan smo zaključili z nakupovanjem na znameniti nakupovalni ulici Oxford street. V postelje smo utrujeni od dolgega dne kar popadali, vendar radovedno pričakujemo nov dan.

Na Letališču Jožeta Pučnika smo si najprej ogledali čas odhoda letala, nato oddali svoje kovčke in se po krajšem čakanju vkrcali na letalo.