Drugič zapored, smo v okviru programa RaP, na naši šoli organizirali Interdisciplinarni večer –  druženja staršev in otrok. Namen druženja je krepitev vezi, ponekod tudi potisk k obuditvi vezi med učenci in njihovimi starši oz. skrbniki, pa tudi učitelji.

Družinska povezanost in smeh sta napolnila avlo šole, kjer so starši in učenci (v plesni delavnici učiteljice Mateje Kolarič), ob ritmih glasbe, sinhrono gibali z boki in kar niso želeli zapustiti plesišča.

In ker si v 6.r. že toliko star, da s pol očesa meriš starše, smo v športnem delu večera, poskrbeli za zdravo tekmovalnost, kjer so kot v trilerju napetih tekmah igre »med dvema ognjema« otroci ciljali starše in starši otroke…. Na koncu je bolj kot skupna zmaga, nasmešek na obraz prikradla kakšna osebna zmaga malega zadovoljstva, ko je žoga ob izmetu, zadela ravno…..

Spotene, sproščene in zadovoljne starše, so otroci (ki so bili zgolj manj spoteni) povabili na pogostitev. Lepo pogrnjene mize in okusna hrana, ki so jo v šolski kuhinji  pripravili pod mentorstvom učiteljice Jasne Žic, sta nadoknadila izgubljene kalorije. Ambient je kar sam klical po priložnostnem klepetu med vsemi zbranimi.

Ta večer so otroci, naši učenci, bili pravi sončki, zato je sončnica bila kot nalašč za malo pozornost vsem, ki so se odzvali vabilu. Hvala vsem za prijetno druženje in spodbudne povratne informacije, tako da drugo leto, tretjič.

Zahvala pri organizaciji gre še učiteljici Dunji Štiher in ravnatelju Tomažu Čeplaku.