Spoštovani starši/skrbniki.

Vabimo vas v program usposabljanja za otroke »DIGITALNI ČARODEJI« na OŠ Kamnica, namenjen tokrat učencem  1. ali 2. razreda (skupina je lahko tudi mešana). V spodnji priponki najdete prijavnico, ki jo mora pred pričetkom izvedbe usposabljanja izpolniti in podpisati starš oz. zakoniti zastopnik otroka.

Prijavnico naj otrok odda v tajništvo najkasneje do petka, 19. 4. 2024. Program se bo izvajal, če bo dovolj prijavljenih. Če bo preveč prijavljenih, bomo morali upoštevati vrstni red prijavnic, ki bodo v tajništvo prispele, zato s prijavo pohitite.

Program se izvaja v okviru projekta »Digitalni kreatorji: razvijmo svojo ustvarjalnost z uporabo digitalnih orodij«, ki ga sofinancira Ministrstvo za digitalno preobrazbo.

Program traja 22 šolskih ur (min. 2 pedagoški uri na srečanje), izvaja se v skupini 10 otrok ob ponedeljkih in četrtkih med 14.00 in 15.30, od 6. 5. 2024 do 10. 6. 2024, prostor bomo določili pravočasno.

Namenjen je tokrat samo učencem 1. in 2. razreda (pogoj je, da mora biti otrok, ki ga vključimo na dan 1. 2. 2024 star 6 let).

Program je vezan na dvig digitalnih kompetenc otrok in promocijo naravoslovnih in tehniških poklicev. Učenci v okviru delavnic s pomočjo KUBO robotov in Lego Education kompletov spoznavajo svet robotike in programiranja. S pomočjo igrivega pristopa jim bomo približali logično in računalniško razmišljanje ter predstavili poklice. Program temelji na postopnem učenju različnih vidikov informacijske tehnologije in digitalnih kompetenc, ki so pomembni za otroke in vključuje tudi vsebine, ki se nanašajo na varnost na spletu, komunikacijo, spletni bonton, ustvarjalnost in reševanje problemov. Je odlična priložnost za otroke, da skozi igro in praktične naloge stopijo v svet informacijske tehnologije.

Prijavnica_Digitalni čarodeji_2024