V ponedeljek, 9. 1. 2023, smo imeli finalno tekmovanje za prvaka mesta Maribor v košarki za starejše dekleta. Na turnirju so nastopile: OŠ Borci za severno mejo,  OŠ Ludvika Pliberška, OŠ Tabor 1 in naša šola. Tekmovanje je potekalo na OŠ Borci za Severno mejo.

Naša dekleta so prvo tekmo proti OŠ Ludvika Pliberška začela suvereno in tako odpihnile negotovost, da bi pozabile igrati po letu dni. Po odlični drugi četrtini je bila zmaga zasigurana. Semafor je po koncu tekme pokazal 47:27.
Za prvo mesto smo igrali z zmagovalno ekipo prve tekme OŠ Borci za Severno mejo.
V glasni telovadnici navijačev za domačink, smo uspešno začeli. Nato pa skozi celo tekmo stopnjevali sigurnost. Navijanje je postajalo vse tiše in na koncu je semafor pokazal 44:27 in tako so dekleta ponovno postale prvakinje mesta Maribor. 
Ne smemo pa pozabiti povedati, da je bila v ekipi samo ena devetošolka, tako da igramo še naslednje leto v isti zasedbi.
Tako smo se ponovno uvrstili na področno tekmovanje, kjer nas čaka OŠ Miklavž.
 
Za šolo so nastopile: Ines Fritz, Nuša Hodžić Kokol, Neja Vidergar, Dea Vehovar, Laurena Hlapič, Ajnes Skenderi, Lina Hancman, Nuša Savič, Esra Skenderi, Karin Hancman.
 
 
Dekletom izredne čestitke!
 
Zapisal mentor: Gregor Hartman