V torek, 14. 12. 2021 smo na šoli izvedli dan dejavnosti, kjer so bili glavna tema poklici. Otroci so spoznali raznorazne poklice in se tudi v živo srečali s posamezniki zaposlenimi na različnih področjih. Nekateri učenci so hodili po domačem kraju in obiskali podjetnike in različne ustanove ter tam opravili tudi informativne razgovore. Predvsem v nižjih razredih pa smo prijazne starše povabili k sodelovanju tako, da so prišli v razred in otrokom predstavili svoj poklic oziroma dejavnost s katero se preživljajo.

V 4. b razredu nas je tako najprej obiskala gospa Dragica Missia. Z veseljem nam je predstavila, kako poteka nega, okraševanje in nenazadnje tudi izdelava nohtov. Učence je navdušila z izjemno zanimivimi motivi in zanimivostmi. Potešila pa je tudi njihove radovedne glavice in jim odgovorila na zastavljena vprašanja. Seveda je poskrbela tudi za to, da so tudi otroci sami ustvarjali. Za opravljeno predstavitev se ji zelo lepo zahvaljujemo.

Seveda pa to ni bilo vse. Preko ZOOM povezave se nam je pridružila tudi gospa Mojca Mesarič Kampič. Gospa je zaposlena v eni izmed prodajaln s tehničnimi izdelki. Veliko je znala povedati o tem, kako so se morali prilagoditi trenutnim razmeram. Gospa je namreč zaposlena v klicnem centru za pomoč in svetovanje strankam ter spletno prodajo. Ob tem, da nam je predstavila ta dokaj nov poklic, so učenci s svojimi vprašanji poskrbeli, da je gospa opravila kar nekaj korakov po trgovini. Predvsem o igricah in pripomočkih zanje je bilo veliko vprašanj. Gospa je z veseljem odgovorila na vse ter otrokom pokazala izdelke, ki jih v trgovini ponujajo. Zelo spretno je ustregla več zelo zahtevnim strankam naenkrat. Za to se ji prijazno zahvaljujemo.

Utrinke iz ostalih razredov si poglejte na naslednji povezavi.