V četrtek, 4. 4. 2024 smo se udeležili četrtfinalnega turnirja v nogometu za dečke, ki je potekalo v Ljubljani v športnem centru BAZA.

Dan smo pričeli ob 7.00 z avtobusno vožnjo v Ljubljano. Ob 9.00 smo se v lepo urejeni dvorani z restavracijo zbrale šole: OŠ Destrnik – Trnovska vas, II šola Celje, OŠ Franca Kocbeka Gornji Grad in OŠ Kamnica.

Uvodna tekma 2×15 minut med Gornjim Gradom in Destrniku se je končala 1:1. A se je takoj opazilo, da je Gornji Grad “vroč”.

Nato pa smo nastopili mi in brez težav opravili z 4:1 Celje. Naslednjo tekmo pa je Celje prav tako premagalo Destrnik in stvari so se začele komplicirati. Gornji Grad, ki je bil fizično najmočnejši, nas je premagal s 3:0. Mi smo bili vso tekmo boljši, a žoga ni šla v gol. V eni akciji smo zadeli dve vratnici in golman je preprečil še čisto “pajčevino” levega kota. Pravilo sreče in nesreče drži.

Ostala nam je odločitev proti Destrniku. Z “srečo” smo minuto pred koncem vodili z 6:1 in vse je bilo jasno. Pad koncentracije in tekma se je končala 6:3. A v vsakem primeru smo se uvrstili dalje.

Za mesto napredovanja je favorizirani Gornji Grad presenetljivo v zadnjih minuti in pol dobil dva zadetka in tako se je Celje srečno uvrstilo naprej. Gornjemu Gradu je bil remi dovolj, a je žoga okrogla.

Ker pa smo mi premagali Celje, smo s 6 točkami osvojili 1.mesto.

Napredujemo na polfinalni turnir. Bravo!!!

Vožnja domov v Kamnico je bila prijetna.

Za šolo so nastopili:

Maks Golob Mironov, Bine Potrč Prodanovič, Patrik Novšak, Alen Omerašević, Žan Movrin,

Ante Mačukat, Blaž Kresal, Blaž Aber, Nik Mikolič

Zapisal mentor: Gregor Hartman