Bralna značka je slovensko gibanje, ki že več kot petdeset let spodbuja prostovoljno branje v prostem času. Spada med najbolj množične aktivnosti v šoli, saj je zaradi svoje svobodne narave med učenci še posebej priljubljena.

Doslej so v programu Prežihove bralne značke sodelovali le otroci, z lanskim šolskih letom pa se je projektu pridružilo tudi nekaj odraslih bralcev – staršev, skrbnikov in ostalih družinskih članov. 

Ponovno vas vabimo, da z nami podelite čar zgodb, ki so vas prevzele, zaznamovale, navdušile ali spremenile. Zgodb, o katerih razmišljate še dolgo po tem, ko ste zaprli knjigo, in ki bi jih želeli priporočiti tudi nam. Postanite del naše bralne družine in bodite zgled otrokom, da bodo postali bralci za vse življenje. Branje je ena temeljnih veščin za pridobivanja znanja. Učenci, ki veliko berejo, imajo boljši učni uspeh, saj bolje berejo in prebrano bolje razumejo. Branje prav tako krepi koncentracijo, buri domišljijo, druži in zabava. S številnimi ugodnimi stranskimi učinki je branje odlična kratkočasna aktivnost za staro in mlado.

Potrudimo se, da nas bo letos bralo še več!

Kako lahko sodelujete?

Do 30. 4. 2024 je potrebno prebrati pet leposlovnih knjig po lastnem izboru. Bralnih seznamov NI, ni ne priporočenih ne obveznih seznamov. Edini pogoj je, da so knjige v slovenščini. Po branju izpolnite priloženi obrazec in ga najkasneje do 30. 4. 2024 oddajte v knjižnici OŠ Kamnica oziroma ga po elektronski pošti pošljite na naslov janja.hleb@os-kamnica.si.

Vsi sodelujoči boste ob koncu šolskega leta prejeli priznanja in nagrade.

Veselimo se sodelovanja z vami!

Janja Hleb, knjižničarka

BZ za odrasle-obrazec